woensdag 27 februari 2013

Om alvast 'in the mood' te komen

Great American hamburger voor 2 personen

500 gr. rundergehakt
25 gr. paneermeel
half ei
fijngesnipperd uitje
2 teentjes knoflook
1/2 theel. worcestershiresaus
zout en peper
25 gr. boter




Voor het broodje:
4 hamburgerbroodjes
ijsbergsla in reepjes
plakjes chedderkaas
ui in ringen
bruine suiker
augurk
tomatenketchup, mosterd en overige saus naar keuze


Verwarm de oven voor op 150 graden. Meng het gehakt met paneermeel, ei, ui, uitgeperste
knoflook, worcestershiresaus, zout en peper.
Verdeel het gehakt in 4 porties. Maak van elk portie een platte hamburger.

Bak vervolgens je de hamburgers in ongeveer 10 minuten in een pan met boter.
Tegelijkertijd bak je in een klein pannetje de uiringen met een scheutje worcestershiresaus,
peper en een mespuntje bruine suiker.
Snijd de hamburgerbroodjes door en verwarm ze ongeveer 10 minuten in de oven.
Maak ondertussen reepjes ijsbergsla en snijd je ui in ringen. Beleg het broodje met de
sla onderop, dan de hamburger, de uiringen en de chedderkaas. Eindig met de sauzen!
En om 'all the way' te gaan frituur je er frietjes bij. Great job!



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten